Ik wil jou momenten van ontspanning bieden, waarbij je de drukke maatschappij even buiten je kan laten. Even niet bezig zijn, maar gewoon zíjn.

Holistische ontspanningsmassage

 

Gespannen spieren? Snel prikkelbaar? Moe? Sta je op je standje “overleven”? Grote kans dat je niet alleen fysiek heel erg druk bent, maar vooral ook druk in je hoofd. Het is dan echt tijd om aandacht aan jezelf te besteden tijdens een holistische ontspanningsmassage. Een massage waarbij je geen nummertje bent, maar waarbij persoonlijke aandacht voorop staat. Een massage die zowel gespannen spieren losser maakt, ruimte biedt om je te ontspannen en waarbij gekeken wordt naar waar jij op dít moment behoefte aan hebt. Na dit moment van aandacht stap je ontspannen en met een frisse blik weer naar buiten.

Wanneer de dagen aan je voorbij vliegen en je veel ballen hoog te houden hebt, is de kans groot dat je ook jezelf voorbij vliegt. Misschien heb je dit in eerste instantie niet eens zo in de gaten. Je gaat naar je werk, je hebt misschien wel kinderen voor wie je zorgt, onderhoud contact met familie en vrienden zo goed mogelijk en hebt leuke uitjes omcirkeld in je agenda. Maar toch… je merkt dat het allemaal op de automatische piloot gebeurt en dat je het moeilijk vindt om van dingen te genieten. In je lijf gebeurt ook veel: het is gespannen en je gedachten zijn onrustig. Maar contact maken met je gevoel gaat daarentegen vrij lastig. Ja, in uitbarstingen komt het wel naar boven, maar dat is ook niet waar je op zit te wachten. Je wilt je gewoon weer lekker voelen in je eigen vel en een beetje rust brengen in de tent, maar hoe?

In ontspanning naar je lijf luisteren

Hoe zou het voor je zijn als je je regelmatig mag en kan ontspannen en alle aandacht even naar jou uitgaat? Momenten waarop je niets hoeft, gedachten en agenda’s mag laten varen en alleen maar hoeft te zíjn. Wat zou het voor je betekenen als je het Nu zou mogen ervaren en je bewust mag worden van hoe het ècht met jou gaat? Misschien zijn dit spannende momenten voor je waarin je je realiseert dat jij er eigenlijk best wel toe doet. Zou je andere keuzes (durven) maken die werkelijk goed voor jou zijn?  

Die momenten bied ik je. Mensen ervaren, door mijn aandacht voor hun hele zijn, dat ze even écht gezien worden. Wanneer ben jij voor het laatst écht gezien? Door mijn rustige manier van masseren kun je mijn handen goed volgen, nauwkeurig voelen wat zich daaronder afspeelt en makkelijker je aandacht in het moment houden. Uiteindelijk zijn het niet zo zeer mijn handen die je voelt, maar jouw eigen lichaam dat signalen afgeeft. Mijn handen helpen je ze weer te horen.

Ervaringen

Nu Ellen mij masseerde, voelde ik de spanning in mijn lijf. Uiteindelijk kwamen tranen, die al heel lang opgesloten zaten, er eindelijk uit. Ellen liet het op een mooie manier gebeuren. Zonder oordeel masseerde ze verder en gaf mij het gevoel dat het verdriet en de onmacht er mochten zijn. Hiermee liet ze zien dat mijn lichaam bijzonder is, dat ik het lief mag hebben, met alle spanning die het met zich meedraagt.

Anne, 28 jaar

Het fijne aan de massages van Ellen is de aandacht die ze heeft voor hoe je je voelt, hoe je daar ligt en wat voor effect haar massage op je heeft. Zeker een aanrader als je gewoon even lekker wilt ontspannen of aan de slag wilt met spanningen en emoties in je lijf die nog niet genoeg aandacht of ruimte hebben gekregen.

Digna, 31 jaar

Massage Pure 

5 ontspanningsmassages á 60 min. of 90 min. 

Gespannen nekspieren of een gevoelige onderrug? Een vol hoofd en wil je even tijd voor jezelf? Deze reeks van 5 massages is dan perfect voor jou! Wekelijks of maandelijks, aan jou de keus. Een massage op regelmatige basis biedt op langere termijn meer ontspanning en bewustwording, dan een enkele massage op zich.

Deze 5-rittenmassagekaart is speciaal voor jou, wanneer je last van pijnlijke en gespannen spieren hebt of wanneer je in het drukke dagelijkse leven een paar vaste tijden voor jezelf wilt hebben. Een enkele massage is vaak wel eventjes lekker, maar je waant je algauw weer in de drukte van alle dag. Wanneer je een reeks massages ondergaat leer je je steeds beter te ontspannen en je lijf aan te voelen, ook nog de dagen na de massage. Ook ben je zeker van die 5 momenten waarin je je hoofd even kunt laten voor wat het is, je spieren alle aandacht krijgen die ze nodig hebben en echt tijd voor jezelf te hebben. Gun jezelf de tijd om weer op te laden en genoeg energie te hebben voor alles wat jij graag wilt doen!

Massage DeLuxe

Uitgebreide massage + Logies + Ontbijt

Zorg goed voor jezelf, laat de boel de boel en neem de tijd om helemaal tot jezelf te komen. Kies voor deze mini-retraite, om na een volledige lichaamsmassage van anderhalf uur ontspannen in slaap te vallen… en de volgende morgen uitgerust wakker te worden en verwend te worden met een heerlijk ontbijt!

De massagepraktijk staat los van het woonhuis en staat helemaal in het teken van mindfulness, ontspanning en massage. Voor een uitgebreid moment van volledige ontspanning, bied ik jou de mogelijkheid om na een massage heerlijk in slaap te vallen. Een mini-retraite. Zo kun je wat langer je lijf navoelen, de drukke wereld nog even buiten je houden en zijn met wat is. Zo kun je jezelf alle ruimte  geven en mogelijke nieuwe inzichten de tijd om zich te ontvouwen. Na een ontspannen nachtrust zorg ik voor een heerlijk, uitgebreid ontbijt zodat je de dag uitgerust en voldaan kunt beginnen.

Massage Pure 

5 massagebehandelingen van 60 min. € 250,-

Korting per behandeling € 5,-

5 massagebehandelingen van 90 min. €350,-

Korting per behandeling € 7,50-

 Massage DeLuxe 

totale lichaamsmassage van 90 min.

overnachting

heerlijk en uitgebreid ontbijt

€ 135,-

Ervaringen

Het begon op een echt Hollandse manier, ik vond een mooie folder met een aanbieding voor een kennismakingsmassage in de brievenbus. De praktijk bleek om de hoek te zijn. En aangezien ik net in een zeer drukke en stressvolle periode zat op mijn werk, vond ik dat ik mezelf wel deze aanbieding cadeau mocht doen. Voor één keer, dacht ik nog.

Het beviel me zo goed dat het niet bij die ene keer is gebleven. Ellen is een goede, professionele masseur, haar praktijkruimte in Deventer prachtig  en de sfeer is heel prettig. Ik ervaar de massage iedere keer weer alsof ik een mini-vakantie doorbreng op een tropisch eiland. En dat zonder de Co2-uitstotende vliegreis. Het is ontspannend, heilzaam en zeer aan te bevelen dus om jezelf zo’n cadeautje te geven in drukke tijden.

John, 54 jaar

Ellen is oprecht, liefdevol, weet je op je gemak te stellen en gaat heel rustig aan het werk, wat voor mij echt perfect is. Na een uurtje massage sta ik weer meer in contact met mijn lichaam en voel ik letterlijk de drukte van mij af vallen. Het helpt mij om weer helemaal in het hier en nu te zijn.

Sannie, 40 jaar

Ellen heeft oprechte aandacht voor je en dat voel je! Heerlijke rustige massage waarbij je echt kan ontspannen. Haar warme handen zijn hemels!

Anouk, 36 jaar

 

 

Uiteraard zijn ook losse behandelingen mogelijk:

€55,- per massage van 60 min. 

€77,50,- per massage van 90 min.

Gratis intakegesprek: tijdens de eerste behandeling zal er van tevoren een intakegesprek plaatsvinden om je vraag en klachten helder te krijgen om de massage zo goed mogelijk op jouw wens te kunnen afstemmen. Daarom duurt deze eerste behandeling iets langer. 

Mijn behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars. 


Prijzen zijn inclusief 21% BTW
(Onder voorbehoud van prijswijzigingen)

Ervaringen

In de afgelopen jaren ben ik door veel pijn, steeds verder van mijn lichaam af komen te staan. Ik kon en wilde mijn lijf niet meer voelen, omdat het altijd pijn deed. 

Dit kwam tijdens de massage behoorlijk binnen. Mijn hoofd en lijf leken twee verschillende dingen te zijn, los van elkaar. Ineens besefte ik me, dat ik al die jaren mijn lichaam niet echt bewust heb gevoeld.

Anne, 28 jaar

Een holistische massage bij praktijk “ de Spiegeling” door Ellen
van den Berg kan ik iedereen aanbevelen.
Ellen verstaat de kunst om naast de aanraking van het fysieke
lichaam ook het levensenergielichaam mee te nemen in de
beweging. Het resultaat: het gevoel van eenwording met je hogere
zelf. Psychische en energetische blokkades kunnen zo bijna
geruisloos oplossen.

Paul

Veel gestelde vragen

Wat is een holistische massage?

De kern van de massage is de eenheid tussen lichaam en geest, waarbij de geest zich bijvoorbeeld op emotioneel of mentaal niveau kan uitdrukken in het lichaam.

Je wordt uitgenodigd om aandachtig te voelen wat er is en daarbij volledig aanwezig te zijn. Daardoor kan de massage een preventieve werking hebben en daarmee gezondheidsklachten voor zijn. Het gaat niet zo zeer om het verhelpen van de klachten, maar om het ervaren en het bewust zijn. Je lichaam wilt gehoord worden en het is belangrijk dat jij weet wat er verteld word, zodat je er op in kunt spelen. Je wordt uitgenodigd tot zelfonderzoek en bewustwording.

Hoe werkt mindfulness mee tijdens een massage?
Mindfulness is de tegenhanger van leven op de automatische piloot. Het betekent ‘volledig bewustzijn van de huidige ervaring’. ‘Voelend aanwezig zijn’ kun je het ook wel noemen en kun je zo getuige zijn van wat zich voordoet, krijg je inzicht in wat je voelt, wat je denkt en je gedrag. Hierbij hoef je niks te veranderen, niets hoeft weg en je hoeft ook niet hard te werken. Het enige wat je hoeft te doen is te observeren wat er is en wat er gebeurt. Zo zullen dingen je gaan opvallen, je zal dingen zien en ervaren die je eerder niet zag of ervoer. Het onbewuste wordt bewust.
Hoe ziet een holistische massage er uit?
Omdat het een holistische massage betreft, vind ik het prettig om een idee te  krijgen van de hele persoon die ik ga masseren. Daarom vraag ik je voor de massage hoe het met je gaat, hoe je je in het algemeen voelt en welke klachten er zijn.  De massage verloopt rustig, wat niet per definitie zacht betekent.  Met jou stem ik de druk af, of het harder of zachter mag. Soms vraag ik aan je hoe iets voor je voelt of hoe het is om aangeraakt te worden en zal ten alle tijden rekening houden met gevoelige plekken en/of blokkades. Mocht je het prettig vinden om zo min mogelijk te praten en alleen te willen voelen, is dat natuurlijk ook helemaal goed. Na de massage geef ik je nog even de gelegenheid om na te voelen. Praten over je ervaring na de massage hou ik het liefst zo kort mogelijk, want het gaat vooral om de gevoelservaring en met praten schiet je vaak toch weer in het denken.
Wat houdt een zintuigensessie in?

De hele dag door worden je ogen geprikkeld door alles wat je om je heen ziet en staat dit zintuig eigenlijk constant ‘aan’. Tijdens de sessie word je uitgenodigd om je ogen dicht te doen, zodat deze even kunnen rusten en er meer ruimte komt voor de andere zintuigen. Sensaties na het horen van subtiele geluiden, het proeven van verschillende smaken, het ruiken van geuren en het voelen van aanrakingen komen bewuster bij je binnen. Zo kun je ervaren hoe prikkels in je lijf bij je binnenkomen en worden overgedragen. Het maakt je bewuster wat een enkele prikkel al met je kan doen in een wereld, waarin je de hele dag vaak overprikkeld wordt. Het helpt je om te bepalen wat goed voor je is en wat over je grenzen heen gaat.

Waarom zijn de trajecten goedkoper per behandeling?

Uit ervaring weet ik dat het tijd nodig heeft om je lijf weer goed te kunnen voelen.  De eerste massages lijken op een hernieuwde kennismaking met je eigen lijf. In de massages die daarop volgen kom je vaak pas in aanraking met de lagen eronder, met je emoties, met je blokkades. Je leert jezelf zo veel beter kennen, maar dit proces zet vaak pas na meerdere behandelingen in.  Daarom geef ik €20,00 tot €30,00 korting op de trajecten!