Leeromgeving Intiem Leven

Replay 1e webinar 8 maart

 

We zijn begonnen! Na een flinke domper voor wat betreft de emailinstellingen, waardoor je op de dag zelf pas te horen kreeg dat deze avond een live webinar zou zijn, was de webinar geslaagd. Al zeg ik het zelf 😊 Het geeft een inleiding van de komende vier weken. Wat in het kort mijn eigen reis is geweest, wat mij geholpen heeft en met welke onderwerpen we aan de slag gaan. Hierbij de link naar het webinar.

Mijn uitnodiging aan jou is om ten alle tijden te voelen wat er in jou leeft, wat jij nodig hebt. Ook, of júist tijdens dit traject. We zijn zo geneigd om aan onszelf voorbij te gaan of te doen, omdat een ander het doet. Voel of iets kloppend is voor jou. Ja, misschien vind je iets spannend of voel je weerstand. Waar komt deze vandaan? Voel je dat je erdoorheen gaat omdat het van je verwacht wordt of omdat het voor jou kloppend voelt?

Een uitnodiging voor meer intimiteit met jezelf 😊

Ik wens je veel plezier en een mooie reis. 

Ik zou het super tof vinden als je me laat weten hoe je dit webinar hebt ervaren. 

Liefs,

Ellen

Video 1 Zelfliefde en relaties

De relatie met jezelf is wat mij betreft de belangrijkste relatie die je ooit in je leven zult hebben. Per slot van rekening kom je alleen met jezelf op deze wereld en zal je ook weer alleen met jezelf de wereld verlaten.

Alle ervaringen die je opdoet, daar is maar 1 getuige van en dat ben jij. Het zou toch heel fijn zijn als die relatie een constructieve is. Een liefdevolle. Een relatie waar je op kunt bouwen.

Nu weet ik uit ervaring en ik denk dat jij die ervaring wel deelt , dat dat niet altijd het geval is. Vaak zijn we ons eigen grootste criticus. We kunnen het nooit goed doen, zijn vaak niet goed genoeg en zo zijn er nog meer verhalen die we onszelf vertellen.

En niet alleen vertellen we verhalen over onszelf, maar ook over andere mensen, over de wereld om ons heen. Ik geloof dat deze verhalen, die we onszelf vertellen tot uiting komen in de buitenwereld, dat deze als een spiegel werkt van onze binnenwereld.

Ik wil je daarom uitnodigen om naar binnen te gaan en te gaan kijken naar je patronen, je overtuigingen op het het gebied van je relaties. En mogelijk terug te keren naar de bron, zodat je kunt vergeven waar nodig is, om jou daarvan los te maken. Los te maken van jouw rol als slachtoffer en daarmee je eigen verantwoordelijkheid terug te nemen.

Video 2 Wat betekenen deze thema’s voor jou?

Zonder censuur, wat betekenen deze thema’s voor jou, puur voor jou? Niet volgens de ideeën of waarden van anderen of de maatschappij. Als je hier bij de kern kunt komen, vormen het jouw waarden en kun je ‘meten’ in hoeverre jouw relaties, jouw leven aan deze waarden voldoen.

Ik wens je mooie inzichten en een verdiepende connectie met jezelf!

Replay 2e webinar 17 maart EFT

We zijn inmiddels alweer anderhalve week onderweg met het traject Intiem Leven. Je bent waarschijnlijk de nodige overtuigingen tegengekomen. Overtuigingen die je in het eerste deel van je leven eigen hebt gemaakt, maar die je nu niet meer dienen. Ze houden je klein, ze maken dat je net die ene stap niet durft te zetten of zorgen ervoor dat je maar rondjes blijft malen i je hoofd. Ook kunnen ze voor flink wat spanning in je lichaam zorgen.

Tijdens dit webinar laat ik je kennis maken met EFT: Emotional Freedom Techniques. Dit zijn technieken waarmee je de spanning rondom een bepaalde overtuiging kunt verminderen. We hebben tijdens dit webinar een aantal overtuigingen met elkaar behandeld. Bij iedereen nam de spanning af, bij de een minder dan bij de ander, en iedereen kwam meer in zijn lichaam en voelde daarna duidelijk de behoefte om goed voor zichzelf te zorgen en rust te pakken.

Benieuwd? Kijk dan gauw dit webinar terug. Heb je vragen of wil je dit met me samen doen? Contact me dan voor een afspraak. 

Video 3 Het 5- minuutje

Hoe fijn en bijzonder kan het zijn dat er iemand naar je luistert en verder niet reageert. Alles mag er zijn, zonder veroordeelt te worden. Wat gaat er door je heen aan gedachten, oordelen, fysieke gewaarwordingen, emoties. Irriteer je je omdat de 5 minuten nog niet om zijn, vind je het maar gek dat er iemand via video naar je zit te kijken, heb je jeuk aan je grote teen of zit het avondeten van de vorige dag je dwars…. ? Alles, maar dan ook alles mag er zijn en mag benoemd worden. Zo krijg je weer een beetje meer inzicht in wat er in jou leeft en ga je langzaam de signalen van je lichaam en de patronen in je mind herkennen.

Ook kun je alle lichte en donkere kanten die in jezelf voorbijkomen zien, accepteren dat ze er zijn en wie weet zelfs ooit omarmen 😉

Succes en wees mild voor jezelf.

 

Video 4 Make yourself pretty and dance!

Je lichaam voelen. Jezelf mooi maken. Je vrouwelijkheid voelen. Je bewegen. Je kwetsbaarheid tonen. Je sexy voelen. Licht en donker, allemaal in jezelf.

Hoe is dat voor je?

Plaats jezelf een klein beetje buiten je comfortzone. Maak het vooral ook niet te serieus. Lach, adem en dans!

Video 5 In verbinding

Elkaar alleen aankijken, alleen maar voelen. Met volledige aandacht.

Dat kan zo intiem zijn. Maar ook heel spannend. Er kunnen allerlei overtuigingen, gedachten voorbijkomen. Kijk maar wat er ontstaat. Misschien voelt het kwetsbaar, spannend. Voel maar, adem er doorheen. Door bijna niks te doen, behalve met aandacht voor jezelf en de ander, kan er heel veel te voelen zijn in jezelf. Alvast een paar tips vooraf: keep an open mind. Misschien voelt het in het begin wat onwennig, een beetje gek misschien om op deze manier met elkaar bezig te zijn. Kijk of je er met een nieuwsgierige blik en open houding naar kunt kijken. Laat alle oordelen en overtuigingen over hoe intimiteit eruit zou moeten zien los. En misschien wel het belangrijkste, hou het luchtig en lach vooral met elkaar. Veel plezier samen 🙂

Video 6 Inquiry 5 thema’s 

Tijdens deze video gaan jullie samen naar bepaalde thema’s kijken, die voor al eerder tijdens dit programma voorbij zijn gekomen. Nu gaan jullie van elkaar ontdekken wat deze thema’s voor de ander betekenen. Probeer zonder oordeel, maar met nieuwsgierigheid te luisteren. Bied elkaar de veiligheid om kwetsbaar te kunnen zijn.

Video 7 Het Konings- en Koninginnespel

Houd de humor erin en ga samen spelen. Lach en ontdek. Laat tegelijkertijd je kwetsbaarheid zien door je verlangens en angsten te delen. Je grenzen te stellen of toch een beetje buiten je comfort zone te gaan. Veel plezier!

Replay eindwebinar

Lingerie, quotes en obstakels tijdens het programma. Het wordt allemaal besproken tijdens dit eindwebinar.

Veel kijkplezier!