Massage & Mindfulness Coachingstraject

 

Hoe zit jij er op dit moment bij? Zit je op een stoel, rechtop of wat voorover gebogen? Waar zit je met je ademhaling? Ben jij je bewust van dít moment, ben je je bewust van deze woorden die je Nu leest? En hoe gaat het Nu eigenlijk met je, op dít moment? Of heb je gewoon werkelijk geen idee van wat je voelt, is het druk in je hoofd en weet je alleen maar dat het anders moet? Na deelname aan dit traject zul je meer rust ervaren, zowel in je hoofd als in je lijf, beter voelen wat je wilt en leer je hoe je positiever naar dingen kunt kijken.

Automatische piloot 

Leid je een druk leven? Verdeel jij je aandacht over familie, vrienden, werk, sport, het nieuws en social media, waarbij de aandacht voor jezelf tekort schiet? Aandacht hebben voor jezelf lijkt een luxe te zijn, waar je maar niet aan toe komt. Zo leef je van weekend naar weekend of zelfs van vakantie naar vakantie waarin je móét ontspannen.

Misschien lukt het je helemaal niet goed meer om te ontspannen en slaap je slecht omdat je continu maalt over van alles en nog wat: dat gesprek van vorige week met je baas dat niet lekker verliep; je vader die extra zorg nodig heeft; je kind dat het niet helemaal naar zijn zin heeft op school; een vriendin die altijd maar klaagt en vooral heel veel energie kost, maar dat durf je niet te zeggen; je financiën, omdat je te vaak toegeeft aan de drang om iets nieuws te moeten kopen.

Ben je een pleaser? Een perfectionist? Leg je continu de lat voor jezelf te hoog en is het voor jou eigenlijk nooit goed genoeg? Cijfer je jezelf steeds weg, omdat je de ander altijd belangrijker vindt dan jezelf? Komt er geen eind aan je to-do-lijstje? Hoe vaak hoor jij jezelf zeggen dat je soms wat hoofdpijn hebt, niet zo goed slaapt, alweer verkouden bent, last van eetbuien hebt, je onderrug alweer opspeelt……?

“Maar dat gaat wel weer over, blijven ademen en gewoon doorgaan!”

En dan die iets te geforceerde glimlach die je dan op je gezicht tovert. Ik zou je vanuit liefde willen vragen: zit dat masker nog wel lekker?

 

Jouw leven of dat van een ander?

Misschien ben je je hier wel helemaal niet bewust van en leef je jouw leven op de automatische piloot. Dit gebeurt ook echt niet van de een op andere dag, waarop je ineens besluit zo te gaan leven. Bepalende levensgebeurtenissen van vroeger, verwachtingen van je directe omgeving en de maatschappij, je fysieke en mentale toestand op verschillende momenten, je voeding en nog een heleboel andere dingen zijn van invloed geweest op de manier waarop jij nu in het leven staat.

Je hebt bepaalde oordelen en overtuigingen je eigen gemaakt, omdat ze je eerder gediend hebben. Maar hoe is dat nu? Ben jij je ervan bewust waarom je doet wat je doet? Voor wie doe je wat? En wat doet het met jou? Met jouw lijf, jouw energie, met jouw manier waarop je naar de wereld kijkt?

Hoe zou het voor je zijn als je….

– beter weet wat je wilt?
– beter voor jezelf kunt opkomen?
– betere keuzes voor jezelf kunt maken?
– positiever naar dingen kunt kijken?
– een gezonder lichaam krijgt?
– eerder de signalen van je lichaam herkent en deze ook serieus neemt?
– beter slaapt?
– minder maalt?
– meer van het leven kunt genieten?

Hoe zou jouw leven er dan uitzien?

Het Traject

Tijdens het Massage & Mindfulness Coachingstraject “Unique” dompel je jezelf 10 weken lang onder in de wereld van zowel ontspanning en bewustwording. Van mindfulness heb je misschien wel eens gehoord. Het is de tegenhanger van de automatische piloot en het betekent ‘volledig bewustzijn van de huidige ervaring’. Hierbij ben je getuige van wat zich Nu voordoet. Niets hoeft anders en niets hoeft weg. Je kunt hierbij weerstand ervaren, pijn of misschien zijn er wel donkere gedachten. Maar het is wat het is, je hoeft er geen label positief of negatief op te plakken. Het enige wat je hoeft te doen is te observeren wat er is en wat er gebeurt. Je kijkt als het ware vanuit een helicopterview naar jezelf en je laat je niet meetrekken in het verhaal. Zo word je bewust van wat je voelt, denkt, je gedrag en of dit je helpt. Bewustwording kan leiden tot nieuwe inzichten en andere keuzes.

Elke 2 weken heb je een persoonlijke sessie met mij, waarin we bespreken hoe het met je gaat en waar je tegenaan loopt. Verder doen we mindfulness oefeningen en ontvang je een massage die in lijn ligt met de oefeningen. In ontspanning ontstaat er ruimte om te luisteren voorbij de ruis, voorbij de dagelijkse beslommeringen, boodschappen, afspraken en vuurtjes die moeten worden geblust. Er ontstaat ruimte om in te gaan zien waarom je doet wat je doet en of dit je eigenlijk nog wel of niet dient. 

Doordat je door deze 2-wekelijkse check-up van lichaam en geest jezelf beter leert kennen, word je dus meer en meer bewust van je hele zijn, wat ook een preventieve werking heeft. Je voelt zowel fysiek als mentaal eerder wanneer je een grens nadert of wanneer je erover heen gaat. Misschien blijkt juist dat angsten en gedachten je weerhouden van bepaalde acties en  je eigenlijk veel meer kunt dan je ooit voor mogelijk had gehouden! Of misschien mis je wel een bepaalde voldoening, zingeving in je leven en kom je erachter dat je het leven leeft volgens een verwachting, waarvan jij denkt dat anderen die van je hebben. Het kan zijn dat je door motivatie van buitenaf bepaalde dingen doet. Maar hoe beter je gaat voelen, hoe meer pauze momenten je gaat inlassen, hoe meer je je eigen intrinsieke motivatie gaat ervaren.

Waarom doe je eigenlijk wat je doet? Is dat omdat je denkt dat anderen dat van je willen, de maatschappij dat nou eenmaal van je vraagt of doe je iets omdat je het zelf heel graag wilt? Het kan zijn dat je bepaalde redenen hebt om iets voor een ander te doen, maar dan heb je er in ieder geval bij stil gestaan en heb je die keuze bewust gemaakt

Dit 10-weekse traject is voor jou als je merkt dat zoals je nu met jezelf omgaat niet meer werkt. Misschien heb je het gevoel van “ik weet het niet meer”, is alles je algauw te veel of misschien ben je al uitgevallen en zit je in een burn-out. Het enige dat je helder hebt is dat iets moet veranderen… en de enige die iets aan jouw situatie kan veranderen, je raadt het al, dat ben je zelf.

Maar daar zul je dan toch echt in contact mee moeten komen, met jouw hele zijn en dus zal je je blik naar binnen moeten richten. Je beseft dat de oplossing in jou ligt en niet in eten, consumeren, alles continu relativeren of zelfs bagatelliseren, wegstoppen, etc. Het is geen wondertraject waarbij je na 10 weken helemaal verlicht zult zijn, als Boeddha onder zijn Bodhiboom. Het pad naar bewustwording is voor de meesten van ons een pad die een leven lang duurt. Want wanneer je denkt dat je je eigen gebruiksaanwijzing aardig kunt lezen en begrijpen, heeft het leven vaak weer iets nieuws voor je in petto, waarbij die hele gebruiksaanwijzing flink door elkaar wordt geschud en je misschien het gevoel krijgt weer opnieuw te moeten beginnen. Maar het gaat erom dat je houvast hebt en op jezelf kunt vertrouwen, dat je weet dat je er echt wel komt en stappen voorwaarts zet!

 

Concreet

Herken je jezelf hierin en voel je dat het nu de tijd is om iets te veranderen? Ga er dan helemaal voor tijdens dit Coachingstraject. 

Het Mindfulness & Massage Coachingstraject bestaat uit 5 sessies van 90 min.Tijdens deze sessies doe ik met jou persoonlijk oefeningen op het gebied van meditatie, hardnekkige overtuigingen en oordelen, mindfulness en ontvang je elke sessie een massage die in lijn ligt met de oefeningen zodat je echt fysiek kunt ervaren hoe krachtig je lichaam als “tool” is om steeds weer naartoe te keren met je aandacht. Daarbij leer je ook steeds beter de signalen van je lijf te herkennen en daarmee ook je grenzen en behoeftes.

Je krijgt een werkboek mee, waarin je thuis opdrachten kunt maken en dingen die je opmerkt kunt bijhouden. Zo krijg je steeds meer inzicht hoe jij reageert vanuit bepaalde overtuigingen en oordelen die je mogelijk in een eerder stadium van je leven geholpen hebben, maar je nu niet meer dienen.

Je leert je aandacht te verplaatsen naar je ademhaling en je lichaam, die altijd in het hier en nu zijn, in tegenstelling tot je “hoofd”, dat vaak bezig is met gisteren of morgen of “als-dan-scenario’s”. Verder kunnen er thema’s aan het licht komen die voor jou belangrijk zijn, maar weinig aandacht krijgen, maar het wel verdienen. Ook krijg je audio en video opnames mee om thuis oefeningen te doen.

Dit alles helpt je om bewuster te worden. Je zult beter kunnen vertragen, een pauze kunnen inlassen tussen input van buiten en jouw reactie. Je leert om van een afstandje naar je gedachten te kijken en te ervaren dat jij je gedachten niet bent. Onze gedachten kunnen soms zo de overhand van ons nemen dat wij ons bijna letterlijk voelen zoals de hardnekkige gedachte. Je zult beter bij je gevoel kunnen blijven en daarmee mogelijk andere keuzes maken die op de lange termijn wenselijker voor je zijn. 

Dus:

– 5 sessies van 90 min.

– 5 massages

– werkboek met theorie en opdrachten

– Ruim een uur aan audio en video opnames om te kunnen oefenen

– Persoonlijk contact wanneer je even vastloopt

– Zo’n 8 uur aan persoonlijke begeleiding

– In de toekomst voor altijd toegang tot de digitale mindfulness leerruimte die nu nog in ontwikkeling is

Investering in jezelf € 549,-

Handel vooral uit liefde en gun jezelf het allerbeste. Niet vanuit egoïsme, maar vanuit liefde voor jezelf.  Dus geef jezelf op voor dit traject voor een vrijblijvend intakegesprek. 

Doe wat je altijd al deed en krijg wat je altijd kreeg….

Stuur een mail naar massage@praktijkdespiegeling.nl en geef je op voor dit traject. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.