Ik wil jou momenten van ontspanning bieden, waarbij je de drukke maatschappij even buiten je kan laten. Even niet bezig zijn, maar gewoon zíjn.

Holistische ontspanningsmassage

 

Gespannen spieren? Snel prikkelbaar? Moe? Sta je op je standje “overleven”? Grote kans dat je niet alleen fysiek heel erg druk bent, maar ook druk in je hoofd. Het is dan tijd om aandacht aan jezelf te besteden tijdens een holistische ontspanningsmassage. Een massage waarbij persoonlijke aandacht voorop staat en naar jouw behoefte wordt aangepast. Spieren worden losser, energie kan weer stromen en er ontstaat ruimte voor een ontmoeting met je lichaam waarin het jou kan vertellen wat het nodig heeft. 

Wanneer de dagen aan je voorbij vliegen en je veel ballen hoog te houden hebt, is de kans groot dat je aan jezelf voorbij gaat.  Je gaat naar je werk, je hebt misschien wel kinderen voor wie je zorgt, onderhoud contact met familie en vrienden zo goed mogelijk en hebt leuke uitjes omcirkeld in je agenda. Maar toch… je merkt dat het allemaal op de automatische piloot gebeurt en dat je het moeilijk vindt om van dingen te genieten. Je lichaam is gespannen en je gedachten zijn onrustig. Contact maken met je gevoel gaat lastig, al kan je je op sommige momenten heel emotioneel voelen. Je wilt je gewoon weer lekker voelen in je eigen vel en de rem er op zetten, maar hoe?

In ontspanning naar je lijf luisteren

Hoe zou het voor je zijn als er liefdevolle aandacht naar jou en je lichaam uitgaat en je je helemaal mag ontspannen? Dat er momenten zijn waarin je niets hoeft, gedachten en agenda’s mag laten varen en alleen maar hoeft te zíjn. 

Die momenten bied ik je. Vanuit de holistische visie bezien drukt je geest zich uit in je lichaam en heeft je fysieke welbevinden weer invloed op hoe jij je mentaal en emotioneel voelt. Alles staat met elkaar in verbinding en daarom heeft alles invloed op elkaar. Klachten van het lichaam zie ik dan ook als signalen die jou iets willen vertellen. Tijdens de massagesessies begeleid ik je in dit proces, zodat jij weer in contact kunt komen met je lichaam en kunt voelen wat jij nodig hebt. 

  

Ervaringen

Nu Ellen mij masseerde, voelde ik de spanning in mijn lijf. Uiteindelijk kwamen tranen, die al heel lang opgesloten zaten, er eindelijk uit. Ellen liet het op een mooie manier gebeuren. Zonder oordeel masseerde ze verder en gaf mij het gevoel dat het verdriet en de onmacht er mochten zijn. Hiermee liet ze zien dat mijn lichaam bijzonder is, dat ik het lief mag hebben, met alle spanning die het met zich meedraagt.

Anne, 28 jaar

Het fijne aan de massages van Ellen is de aandacht die ze heeft voor hoe je je voelt, hoe je daar ligt en wat voor effect haar massage op je heeft. Zeker een aanrader als je gewoon even lekker wilt ontspannen of aan de slag wilt met spanningen en emoties in je lijf die nog niet genoeg aandacht of ruimte hebben gekregen.

Digna, 31 jaar

Massage Pure 

5 Relax and Relief sessies à 90 min. of 120 min. 

Deze 5-rittenkaart is voor jou, wanneer je regelmatig last hebt van gespannen spieren en je graag deelt wat er in je leeft. Een enkele massage is heerlijk, maar je waant je algauw weer in de drukte van de dag. Bij een reeks massages leer je je nog beter te ontspannen en je lichaam aan te voelen, ook nog de dagen na de massage. Een periodieke APK voor je lichaam en geest.  Je bent zeker van die 5 momenten ontspanning, aandacht en ruimte om energie te laten stromen en te luisteren naar je lichaam. Gun jezelf de tijd om weer op te laden voor alles wat jij graag wilt doen.

5 x 90 minuten per sessie

Relax and Relief

Normaal €450,- nu voor €420,-

5 x 120 minuten per behandeling

Relax and Relief

Normaal €600,- nu voor €560,-

Mini-retraite 

Uitgebreide massage + Logies + Ontbijt

De massagepraktijk staat los van het woonhuis en staat helemaal in het teken van mindfulness, ontspanning en massage. Voor een uitgebreid moment van volledige ontspanning, bied ik jou de mogelijkheid om na een massage heerlijk in slaap te vallen. Een mini-retraite. Zo kun je wat langer je lijf navoelen, de drukke wereld nog even buiten je houden en zijn met wat is. Zo kun je jezelf alle ruimte  geven en mogelijke nieuwe inzichten de tijd om zich te ontvouwen. Na een ontspannen nachtrust zorg ik voor een heerlijk, uitgebreid ontbijt zodat je de dag uitgerust en voldaan kunt beginnen.

Mini-retraite

Totale lichaamsmassage van 120 minuten

Overnachting 

Heerlijk en uitgebreid ontbijt

€225,-

Massage cadeau doen?

Wil je een (deel van) een massage cadeau doen? Bekijk mijn cadeaubonnen en cadeaupakketjes voor een heerlijk cadeau!

 Mini-retraite 

Totale lichaamsmassage van 90 min.

                                                     Goed gesprek

Overnachting

Heerlijk en uitgebreid ontbijt

€ 200,-

4 + 3 =

Ervaringen

Het begon op een echt Hollandse manier, ik vond een mooie folder met een aanbieding voor een kennismakingsmassage in de brievenbus. De praktijk bleek om de hoek te zijn. En aangezien ik net in een zeer drukke en stressvolle periode zat op mijn werk, vond ik dat ik mezelf wel deze aanbieding cadeau mocht doen. Voor één keer, dacht ik nog.

Het beviel me zo goed dat het niet bij die ene keer is gebleven. Ellen is een goede, professionele masseur, haar praktijkruimte in Deventer prachtig  en de sfeer is heel prettig. Ik ervaar de massage iedere keer weer alsof ik een mini-vakantie doorbreng op een tropisch eiland. En dat zonder de Co2-uitstotende vliegreis. Het is ontspannend, heilzaam en zeer aan te bevelen dus om jezelf zo’n cadeautje te geven in drukke tijden.

John, 54 jaar

Ellen is oprecht, liefdevol, weet je op je gemak te stellen en gaat heel rustig aan het werk, wat voor mij echt perfect is. Na een uurtje massage sta ik weer meer in contact met mijn lichaam en voel ik letterlijk de drukte van mij af vallen. Het helpt mij om weer helemaal in het hier en nu te zijn.

Sannie, 40 jaar

Ellen heeft oprechte aandacht voor je en dat voel je! Heerlijke rustige massage waarbij je echt kan ontspannen. Haar warme handen zijn hemels!

Anouk, 36 jaar

 

 

Uiteraard zijn ook losse behandelingen mogelijk:

€90,- per sessie (van binnenkomst tot vertrek) van 90 min. 

€120,- per sessie (van binnenkomst tot vertrek) van 120 min.

Gratis intakegesprek: tijdens de eerste behandeling zal er van tevoren een intakegesprek plaatsvinden om je vraag en klachten helder te krijgen om de massage zo goed mogelijk op jouw wens te kunnen afstemmen. Daarom duurt deze eerste behandeling iets langer. 

Mijn behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars. 


Prijzen zijn inclusief 21% BTW
(Onder voorbehoud van prijswijzigingen)

Massagecadeaubon massagepraktijk De Spiegeling

Massage cadeau doen?

Wil je een (deel van) een massage cadeau doen? Bekijk mijn cadeaubonnen en cadeaupakketjes voor een heerlijk cadeau!

Ervaringen

In de afgelopen jaren ben ik door veel pijn, steeds verder van mijn lichaam af komen te staan. Ik kon en wilde mijn lijf niet meer voelen, omdat het altijd pijn deed. 

Dit kwam tijdens de massage behoorlijk binnen. Mijn hoofd en lijf leken twee verschillende dingen te zijn, los van elkaar. Ineens besefte ik me, dat ik al die jaren mijn lichaam niet echt bewust heb gevoeld.

Anne, 28 jaar

Een holistische massage bij praktijk “ de Spiegeling” door Ellen
van den Berg kan ik iedereen aanbevelen.
Ellen verstaat de kunst om naast de aanraking van het fysieke
lichaam ook het levensenergielichaam mee te nemen in de
beweging. Het resultaat: het gevoel van eenwording met je hogere
zelf. Psychische en energetische blokkades kunnen zo bijna
geruisloos oplossen.

Paul

Contra-indicaties

Wanneer mag er niet gemasseerd worden?

Er zijn situaties waarin het beter is om je niet te laten masseren. Dit zijn de contra-indicaties. 
Er zijn absolute contra-indicaties: ik masseer niet tenzij je vooraf toestemming hebt gevraagd aan de behandelend arts. Daarnaast zijn er relatieve contra-indicaties: je kunt gemasseerd worden, maar ik hou rekening met de plaats, dosering of techniek. 
Over sommige contra-indicaties zijn de meningen in de medische wereld verdeeld. Raadpleeg bij twijfel dan ook altijd je huisarts of behandelend arts. Het is jouw lichaam en het is belangrijk dat je daar goed voor zorgt. 
 
De massages zijn uitsluitend bedoeld ter ontspanning en/of bewustwording,  maar is geen alternatief voor een behandeling van een arts!
Als je voor de eerste keer Massagepraktijk de Spiegeling bezoekt wordt dit besproken tijdens het intakegesprek voordat we met de massage beginnen. Dit gesprek gaat niet van de massagetijd af.
 
 Absolute contra-indicaties zijn:
 
 • Eerste 3 maanden van de zwangerschap 
 • Extreme vermoeidheid (onvoldoende verwerking van massageprikkels)
 • Koorts (massage kan de verhoogde stofwisseling verergeren)
 • Kanker (overleg met je arts, in sommige gevallen kan een zachte massage juist goed zijn)
 • Hartaandoeningen (overleg met je arts)
 • Infectieziekten, zoals griep, ernstige verkoudheid
 • Steenpuisten en andere besmettelijke huidaandoeningen
 • Onbekende/veel pijn (door de pijn ontstaat een grote afweerspanning, massage heeft dan weinig tot geen zin/nut, bovendien weet je niet wat er aan de hand kan zijn)
 • Gebruik van antibiotica, bloedverdunners of medicatie met een gele sticker (overleg met je (huis)arts)
 
Relatieve contra-indicaties: 
 
Je mag wel gemasseerd worden, maar de plaats van de aandoening zal niet gemasseerd worden. 
 
 • Beschadigde huid, bijvoorbeeld blauwe plekken, schaafwonden en open wonden
 • Lokale, actieve ontstekingen (bijv. bij reuma, massage kan de ontstekingen verergeren)
 • Spataderen
 • Trombose
 • Psoriasis
 • Vaatontsteking (de verzwakte vaten kunnen beschadigen door de druk) 
Als je niet zeker weet of je gemasseerd mag worden, vraag het dan eerst aan je huisarts. 
Als de huisarts schriftelijk goedkeuring heeft gegeven, is massage geen probleem.
 
Als je geen advies hebt gevraagd aan je huisarts en er kan sprake zijn van een contra-indicatie is, zal de massage in overleg aangepast worden of helemaal niet plaatsvinden. Dus wees dit voor.

Veel gestelde vragen

Wat is een holistische massage?

De kern van de massage is de eenheid tussen lichaam en geest, waarbij de geest zich bijvoorbeeld op emotioneel of mentaal niveau kan uitdrukken in het lichaam.

Je wordt uitgenodigd om aandachtig te voelen wat er is en daarbij volledig aanwezig te zijn. Daardoor kan de massage een preventieve werking hebben en daarmee gezondheidsklachten voor zijn. Het gaat niet zo zeer om het verhelpen van de klachten, maar om het ervaren en het bewust zijn. Je lichaam wilt gehoord worden en het is belangrijk dat jij weet wat er verteld word, zodat je er op in kunt spelen. Je wordt uitgenodigd tot zelfonderzoek en bewustwording.

Hoe werkt mindfulness mee tijdens een massage?
Mindfulness is de tegenhanger van leven op de automatische piloot. Het betekent ‘volledig bewustzijn van de huidige ervaring’. ‘Voelend aanwezig zijn’ kun je het ook wel noemen en kun je zo getuige zijn van wat zich voordoet, krijg je inzicht in wat je voelt, wat je denkt en je gedrag. Hierbij hoef je niks te veranderen, niets hoeft weg en je hoeft ook niet hard te werken. Het enige wat je hoeft te doen is te observeren wat er is en wat er gebeurt. Zo zullen dingen je gaan opvallen, je zal dingen zien en ervaren die je eerder niet zag of ervoer. Het onbewuste wordt bewust.
Hoe ziet een holistische massage er uit?
Omdat het een holistische massage betreft, vind ik het prettig om een idee te  krijgen van de hele persoon die ik ga masseren. Daarom vraag ik je voor de massage hoe het met je gaat, hoe je je in het algemeen voelt en welke klachten er zijn.  De massage verloopt rustig, wat niet per definitie zacht betekent.  Met jou stem ik de druk af, of het harder of zachter mag. Soms vraag ik aan je hoe iets voor je voelt of hoe het is om aangeraakt te worden en zal ten alle tijden rekening houden met gevoelige plekken en/of blokkades. Mocht je het prettig vinden om zo min mogelijk te praten en alleen te willen voelen, is dat natuurlijk ook helemaal goed. Na de massage geef ik je nog even de gelegenheid om na te voelen. Praten over je ervaring na de massage hou ik het liefst zo kort mogelijk, want het gaat vooral om de gevoelservaring en met praten schiet je vaak toch weer in het denken.