Over Ellen van den Berg

Ha! Wat leuk

dat je op mijn site terecht bent gekomen en nieuwsgierig bent naar degene achter Massagepraktijk De Spiegeling. Ik ben Ellen van den Berg en ben holistisch masseuse.

Na het afronden van een commerciële opleiding en eventjes in deze hoek rondgeneusd te hebben qua werk, merkte ik dat er niet helemaal op mijn plek zat. Ik miste een dieper, waardevoller contact en ik wilde graag iets wezenlijks voor anderen betekenen. Ook had ik het gevoel iets met mijn handen te willen doen.

Na een tijdje zoeken kwam ik uit bij de opleiding voor massagetherapie aan de Holos Academie. De holistische visie van waaruit met daar werkt spreekt mij heel erg aan. Een lange tijd heb ik voornamelijk in mijn hoofd geleefd en pas de afgelopen jaren heb ik gemerkt hoe belangrijk een goede balans tussen hoofd en lijf is. Het zijn geen twee aparte zaken, maar vormen samen één geheel. Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is dat je ‘hoofd’, en daar bedoel ik mee gedachten en overtuigingen, je voor de gek kan houden, je kan misleiden. Mijn lichaam liegt niet heb ik gemerkt, het is puur en kan niet anders dan signalen afgeven over de staat waarin het zich verkeert. Voor mij is het ontvangen van een holistische massage de manier om te kunnen voelen wat er in mij leeft. Het net als mediteren: stil worden, ontspannen en het Nu ervaren. Het geven van een holistische massage, waarbij ik volledige aandacht heb voor de ander, vind ik één van de mooiste geschenken die je een mens kunt bieden. Zeker in deze tijd waarin druk zijn, en daarbij over je grenzen gaan, de norm lijkt en er enorm veel afleiding is.

Naast dat ik het heerlijk vind om mijn eigen tijd in te delen en heel flexibel ben in het plannen van massageafspraken, vind ik het ook erg fijn om op mijn manier te kunnen masseren. Ik vind het belangrijk om aandacht en tijd voor je te hebben en ben minder gebonden aan tijdslimieten of bepaalde voorschriften. 

De Spiegeling

Sinds 2016 heb ik mijn massagepraktijk aan huis en ik ben er trots op dat ik sinds 2017 een hele aparte ruimte heb om mooie massages te kunnen geven en waar ook de mogelijkheid is om te overnachten.

De naam “De Spiegeling” vind ik zo treffend voor de werking van een holistische massage: het lichaam werkt als een spiegel voor alles wat van binnen leeft. 

Ellen van den Berg

Holistisch masseuse

Volg mij op Social Media:

Opleidingen

Ontspanningsmassage, Holos, Utrecht

Eenjarige beroepsopleiding op hbo-niveau, met vakken als medische basiskennis, klassieke en haptische massage, en persoonlijke ontwikkeling volgens de holistische visie. Hier heb ik geleerd om de persoon achter de klacht te zien en hoe het is om met volledige aandacht te masseren en gemasseerd te worden, en heb ik ervaren hoe het is om te zijn met wat er is, zonder oordeel en dat ik me dan al anders tot een klacht verhoud.

 

Zwangerschapsmassage, Dansage, Utrecht

Korte cursus waarbij de zwangere vrouw en haar behoeften centraal staan. Kwetsbare en mogelijk gevoelige plaatsen van het lichaam worden gemasseerd. De massage is in zijlig, waarbij de vrouw zo goed mogelijk ondersteund wordt. Een zachte, vloeiende massage die ik zelf, toen 18 weken zwanger, als zeer welkom en prettig heb ervaren.

Mindfulness, Deventer

Korte cursus waarbij aandacht voor gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties centraal staat. Door anders te reageren op signalen van het lichaam en geest wordt betere ontspanning mogelijk. D.m.v. bewegingsoefeningen, ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken werd ik mij bewuster en kon ik me meer ontspannen in het hier en nu. Ik laat me minder meeslepen door gevoelens en gedachten, maar kan ze beter vanaf een afstandje bekijken, neem ze niet direct voor waar aan en voel ik me evenwichtiger.

Ervaringen

Ellen behandelt me altijd enorm vriendelijk, ze is aardig en begripvol en ook erg geinteresseerd in wat mensen bezighoudt en dwars zit. Zo heb ik haar ervaren tijdens haar massages en daardoor heb ik mij tijdens altijd in zeer deskundige haden gevoeld.

Jeroen, 40 jaar

In de afgelopen jaren ben ik door veel pijn, steeds verder van mijn lichaam af komen te staan. Ik kon en wilde mijn lijf niet meer voelen, omdat het altijd pijn deed.

Dit kwam tijdens de massage behoorlijk binnen. Mijn hoofd en lijf leken twee verschillende dingen te zijn, los van elkaar. Ineens besefte ik me, dat ik al die jaren mijn lichaam niet echt bewust heb gevoeld.

Anne, 28 jaar