Over Ellen van den Berg

Ha! Wat leuk

 

dat je op mijn site terecht bent gekomen en nieuwsgierig bent naar degene achter Massagepraktijk De Spiegeling.

Ik ben Ellen van den Berg en geef zelf richting aan mijn leven. Om mijn koers te bepalen, blijf ik dicht bij mezelf zodat ik kan voelen wat ik nodig heb.

Daarom geef ik mezelf alle vrijheid, met oog voor mijn omgeving, om vanuit gevoel mijn nieuwsgierigheid te volgen. Dit brengt me altijd bij plezier maken, zingeving en in contact zijn met een ander.

Contact in gelijkwaardigheid, waarbij het laten zien van kwetsbaarheid het startpunt is naar diepte, groei en betekenis voor zowel de ander als voor mezelf. 

Een goede gezondheid en een opgeladen batterij zijn nodig om het contact met mezelf goed te onderhouden en de dingen kan doen, waar mijn gevoel me brengt.

Ook voor jou

 

Dit gun ik jou ook: leven vanuit jouw gevoel, echt contact maken met je eigen behoeften en verlangens, om vervolgens een leven te leiden die heel dichtbij je staat, niet vanuit angst, maar uit vertrouwen in en liefde voor jezelf. Waarin je je eigen koers vaart en niet die van een ander.

De wijze waarop ik masseer, met aandacht voor wat er zich in het moment in jouw lichaam afspeelt, is een mooie en zachte manier om in contact te komen met deze behoeften en verlangens.

Zo ben ik zelf ook meer in contact gekomen met mezelf en heb ik stapje voor stapje het leven gecreëerd dat veel beter bij me past, waarin ik veel meer geluk, liefde en overvloed ervaar.

Leven naar andermans maatstaven

 

Eerder was ik veel meer bezig met wat (ik dacht) dat anderen van mijn verlangden: ouders, vrienden, collega’s, maatschappij, partner. Ik heb opleidingen gedaan, relaties gehad, werk gedaan, die me achteraf  allemaal totaal niet pasten.

Daardoor liep ik vaak vast en hadden hoofd en hart regelmatig onenigheid, waarbij het hoofd vaak aan het langste eind trok. Totdat ik helemaal moeite had met voelen en er nog amper bij kon. Soms verwarde ik de stemmetjes in mijn hoofd met de stem van mijn hart en koos ik alsnog voor het verkeerde pad.

Niet 1 keer, niet 2 keer, maar meerdere keren liep ik zo hard vast dat ik er ook zelf niet meer uit kwam. Depressie, persoonlijkheidsstoornis, burn-out, het is allemaal genoemd en ook weer voorbij gegaan.

Ik kwam er gelukkig altijd weer uit, na veel praten en met steeds weer wat meer handvatten.

Mijn lichaam bleek niet boos op me te zijn 

 

Maar wat mij uiteindelijk het meest geholpen heeft, is het contact met mijn lichaam en gevoel te herstellen. Eerst vond ik dat doodeng, omdat ik haar lange tijd niet zo goed behandeld had. Slecht eten, roken, veel te vaak stappen met de nodige alcohol, weinig bewegen en altijd afgesloten….. Ik dacht dat ze ontzettend boos op me zou zijn.

Maar toen ik tijdens massages contact ging maken en écht ging voelen, toen bleek dat ze helemaal niet boos was! Ze was mild, vol liefde en vooral heel erg blij dat ik nu aandacht voor haar had. En nu ik dagelijks bij haar stil sta en mezelf regelmatig een aandachtige massage geef, lukt het me steeds beter om op mijn eigen weg te blijven en me niet te laten verleiden om deze te verlaten. Soms kom ik echt nog wel op een ander spoor, maar uiteindelijk kom ik toch altijd weer terug.

Dit wil ik ook voor jou.

In 2016 heb ik de opleiding tot holistisch masseuse afgerond, om deze prachtige massages te kunnen geven en jou een moment om volledig in contact te kunnen komen met jou lichaam, gevoel en verlangens.

Holistische visie

Een lange tijd heb ik voornamelijk in mijn hoofd geleefd en pas de afgelopen jaren heb ik gemerkt hoe belangrijk een goede balans tussen hoofd en lijf is. Het zijn geen twee aparte zaken, maar vormen samen één geheel. Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is dat je ‘hoofd’, en daar bedoel ik mee gedachten en overtuigingen, je voor de gek kan houden, je kan misleiden. Mijn lichaam liegt niet heb ik gemerkt, het is puur en kan niet anders dan signalen afgeven over de staat waarin het zich verkeert. Voor mij is het ontvangen van een holistische massage de manier om te kunnen voelen wat er in mij leeft. Het net als mediteren: stil worden, ontspannen en het Nu ervaren. Het geven van een holistische massage, waarbij ik volledige aandacht heb voor de ander, vind ik één van de mooiste geschenken die je een mens kunt bieden. Zeker in deze tijd waarin druk zijn, en daarbij over je grenzen gaan, de norm lijkt en er enorm veel afleiding is.

De Spiegeling

Sinds 2016 heb ik mijn massagepraktijk aan huis en ik ben er trots op dat ik sinds 2017 een aparte ruimte heb om mooie massages te kunnen geven en waar ook de mogelijkheid is om te overnachten.

De naam “De Spiegeling” vind ik ontzettend treffend voor de werking van een holistische massage: het lichaam werkt als een spiegel voor alles wat van binnen leeft. 

 

 

 

Ellen van den Berg

Holistisch masseuse & mindfulness coach

Volg mij op Social Media:

Ontspanningsmassage, Holos, Utrecht

Eenjarige beroepsopleiding op hbo-niveau, met vakken als medische basiskennis, klassieke en haptische massage, en persoonlijke ontwikkeling volgens de holistische visie. Hier heb ik geleerd om de persoon achter de klacht te zien en hoe het is om met volledige aandacht te masseren en gemasseerd te worden, en heb ik ervaren hoe het is om te zijn met wat er is, zonder oordeel en dat ik me dan al anders tot een klacht verhoud.

 

Zwangerschapsmassage, Dansage, Utrecht

Korte cursus waarbij de zwangere vrouw en haar behoeften centraal staan. Kwetsbare en mogelijk gevoelige plaatsen van het lichaam worden gemasseerd. De massage is in zijlig, waarbij de vrouw zo goed mogelijk ondersteund wordt. Een zachte, vloeiende massage die ik zelf, toen 18 weken zwanger, als zeer welkom en prettig heb ervaren.

Mindfulness, Deventer

Korte cursus waarbij aandacht voor gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties centraal staat. Door anders te reageren op signalen van het lichaam en geest wordt betere ontspanning mogelijk. D.m.v. bewegingsoefeningen, ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken werd ik mij bewuster en kon ik me meer ontspannen in het hier en nu. Ik laat me minder meeslepen door gevoelens en gedachten, maar kan ze beter vanaf een afstandje bekijken, neem ze niet direct voor waar aan en voel ik me evenwichtiger.

Ervaringen

Ellen behandelt me altijd enorm vriendelijk, ze is aardig en begripvol en ook erg geinteresseerd in wat mensen bezighoudt en dwars zit. Zo heb ik haar ervaren tijdens haar massages en daardoor heb ik mij tijdens altijd in zeer deskundige haden gevoeld.

Jeroen, 40 jaar

In de afgelopen jaren ben ik door veel pijn, steeds verder van mijn lichaam af komen te staan. Ik kon en wilde mijn lijf niet meer voelen, omdat het altijd pijn deed.

Dit kwam tijdens de massage behoorlijk binnen. Mijn hoofd en lijf leken twee verschillende dingen te zijn, los van elkaar. Ineens besefte ik me, dat ik al die jaren mijn lichaam niet echt bewust heb gevoeld.

Anne, 28 jaar