Over mij

Let’s get intimate 

 

Ha, wat tof dat je op mijn site terecht bent gekomen en nieuwsgierig bent naar degene achter nu nog Massagepraktijk De Spiegeling. Momenteel zit ik, en mijn bedrijf dus ook, in een soort van transformatieproces. Maar daarover later meer… 

Ik ben Ellen van den Berg en geef tegenwoordig helemaal zelf richting aan mijn leven. Om mijn koers te bepalen, is een intieme relatie met mezelf nodig, zodat ik kan voelen wat ik ten diepste wil en nodig heb.

Daarom geef ik mezelf alle vrijheid, met oog voor mijn omgeving, om vanuit gevoel mijn nieuwsgierigheid te volgen. Dit brengt me altijd bij plezier maken, gekke en spontane acties, zingeving en in contact zijn met een ander. Het brengt me ook regelmatig buiten mijn comfortzone. But hey, that’s where the magic and grow happens 😉 

Om het intieme contact met mezelf goed te kunnen onderhouden eet ik zo gezond mogelijk (al gaat een patatje of een goede pizza er ook wel in!) en beweeg ik veel. Minstens zo belangrijk is een opgeladen batterij, dus let ik op mijn slaap en lig ik regelmatig bij collega’s op de massagetafel 🙂 Zo probeer ik goed voor mezelf te zorgen om de dingen te kunnen doen, waar mijn gevoel me brengt.

Maar vooral mijn aandacht naar binnen brengen, via meditatie of tijdens een massage. Wat voel ik? Wat gebeurt er in mij? Welke gedachten poppen op? Wat zeggen de schreeuwerds in mijn mijn hoofd? En wat zeggen de kalme wijzen?

Dit is wat ware intimiteit voor mij betekent. In eerste instantie intiem zijn met mezelf, in de breedste zin van het woord. En vanuit deze intimiteit contact maken met een ander en een echte verbinding aan te gaan. Wie ben ik écht? En wie ben jij écht?

Ook voor jou

Hoe zou het voor je zijn als je ten diepste kon voelen wie jij bent en wat je wilt? Als je bij je kern zou kunnen komen, je essentie? Wanneer je voorbij de schreeuwerds in jouw hoofd bent, wat zeggen jouw kalme wijzen dan? Ben je nog op jouw pad? Doe je nog wat jouw gelukkig maakt? Weet je wat jouw behoeften en verlangens zijn? Mag je deze ook uitspreken? Waar mag je wat vaker je grenzen aangeven? Waar mag je nog liefdevoller voor jezelf zijn? Hoe zou het voor je zijn als je een echt intiem contact maakt met jezelf? Ik wens jou een leven waarin je je eigen koers vaart.

Leven naar andermans maatstaven

 

Eerder was ik veel meer bezig met wat (ik dacht) dat anderen van mijn verlangden: ouders, vrienden, collega’s, maatschappij, partner. Ik heb opleidingen gedaan, relaties gehad, werk gedaan, die me achteraf  allemaal totaal niet pasten.

Daardoor liep ik vaak vast en hadden hoofd en hart regelmatig onenigheid, waarbij het hoofd vaak aan het langste eind trok. Totdat ik helemaal moeite had met voelen en er nog amper bij kon. Soms verwarde ik de stemmetjes in mijn hoofd met de stem van mijn hart en koos ik alsnog voor het verkeerde pad.

Niet 1 keer, niet 2 keer, maar meerdere keren liep ik zo hard vast dat ik er ook zelf niet meer uit kwam. Depressie, persoonlijkheidsstoornis, burn-out, het is allemaal genoemd en ook weer voorbij gegaan.

Ik kwam er gelukkig altijd weer uit, na veel praten en met steeds weer wat meer handvatten.

Mijn lichaam bleek niet boos op me te zijn 

 

Maar wat mij uiteindelijk het meest geholpen heeft, is het contact met mijn lichaam en gevoel te herstellen. Eerst vond ik dat doodeng, omdat ik haar lange tijd niet zo goed behandeld had. Slecht eten, roken, veel te vaak stappen met de nodige alcohol, weinig bewegen en altijd afgesloten….. Ik dacht dat ze ontzettend boos op me zou zijn.

Maar toen ik tijdens massages contact ging maken en écht ging voelen, toen bleek dat ze helemaal niet boos was! Ze was mild, vol liefde en vooral heel erg blij dat ik nu aandacht voor haar had. En nu ik dagelijks bij haar stil sta en mezelf regelmatig een aandachtige massage geef, lukt het me steeds beter om op mijn eigen weg te blijven en me niet te laten verleiden om deze te verlaten. Soms kom ik echt nog wel op een ander spoor, maar uiteindelijk kom ik toch altijd weer terug.

Dit wil ik ook voor jou.

In 2016 heb ik de opleiding tot holistisch masseuse afgerond, om deze prachtige massages te kunnen geven en jou een moment om volledig in contact te kunnen komen met jou lichaam, gevoel en verlangens.

Holistische visie

Een lange tijd heb ik voornamelijk in mijn hoofd geleefd en pas de afgelopen jaren heb ik gemerkt hoe belangrijk een goede balans tussen hoofd en lijf is. Het zijn geen twee aparte zaken, maar vormen samen één geheel. Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is dat je ‘hoofd’, en daar bedoel ik mee gedachten en overtuigingen, je voor de gek kan houden, je kan misleiden. Mijn lichaam liegt niet heb ik gemerkt, het is puur en kan niet anders dan signalen afgeven over de staat waarin het zich verkeert. Voor mij is het ontvangen van een holistische massage de manier om te kunnen voelen wat er in mij leeft. Het net als mediteren: stil worden, ontspannen en het Nu ervaren. Het geven van een holistische massage, waarbij ik volledige aandacht heb voor de ander, vind ik één van de mooiste geschenken die je een mens kunt bieden. Zeker in deze tijd waarin druk zijn, en daarbij over je grenzen gaan, de norm lijkt en er enorm veel afleiding is.

De wijze waarop ik masseer, met aandacht voor wat er zich in het moment in jouw lichaam afspeelt, is een mooie en zachte manier om in contact te komen met deze behoeften en verlangens.

Zo ben ik zelf ook meer in contact gekomen met mezelf en heb ik stapje voor stapje het leven gecreëerd dat veel beter bij me past, waarin ik veel meer geluk, liefde en overvloed ervaar.

En heb jij nu het gevoel om meer in contact te komen met jezelf en ben je klaar voor verandering? Samen gaan we ervoor zorgen dat jij vanuit je hoofd daalt naar je gehele lichaam, je je beter kunt ontspannen en vanuit die ontspanning écht gaat luisteren naar jezelf. Hoort wat je lichaam je te vertellen heeft en dat je vanuit deze wijsheid beter voor jezelf gaat zorgen en daarmee ook lekkerder in je vel komt te zitten. 

Zodat jij weer helemaal op jouw pad terechtkomt. 

De Spiegeling

Sinds 2016 heb ik mijn massagepraktijk aan huis en ik ben er trots op dat ik sinds 2017 een aparte ruimte heb om mooie massages te kunnen geven en waar ook de mogelijkheid is om te overnachten.

De naam “De Spiegeling” vind ik ontzettend treffend voor de werking van een holistische massage: het lichaam werkt als een spiegel voor alles wat van binnen leeft.

 

”Ellen

”Holistisch

Volg mij op Social Media:

Massage en Tantra, Holos, Utrecht (2019)

Een 9-daagse opleiding waarin ik heb mogen ontdekken wat voor mij intimiteit, seksualiteit en liefde betekenen. Ook heb ik kennis gemaakt met mijn bekkengebied waarin mijn levensenergie huist. Tijdens verschillende oefeningen en massages bewoog deze energie zich door mijn hele lichaam heen en raakte heel wat uiteenlopende thema’s aan.

Vanuit de Holos visie én de tantrische (en inmiddels ook mijn) levenshouding, zeggen ik ‘ja’ tegen alles wat zich laat zien, én tegen alles wat nog niet gezien wil worden of lastig en pijnlijk is. Door met een open, vriendelijke nieuwsgierigheid naar mijn binnenwereld te kijken, kunnen vastzittende stukken weer gaan stromen. Gevoelens van verlegenheid, schaamte, boosheid, verlangen, sensualiteit, tederheid, vrouwelijkheid, stilte en plezier hebben weer ruimte gekregen. Het is deze opleiding geweest die in mij het verlangen naar boven heeft gebracht om veel meer vanuit het thema ‘intimiteit’ te gaan werken. 

Ontspanningsmassage, Holos, Utrecht (2016)

Eenjarige beroepsopleiding op hbo-niveau, met vakken als medische basiskennis, klassieke en haptische massage, en persoonlijke ontwikkeling volgens de holistische visie. Hier heb ik geleerd om de persoon achter de klacht te zien en hoe het is om met volledige aandacht te masseren en gemasseerd te worden, en heb ik ervaren hoe het is om te zijn met wat er is, zonder oordeel en dat ik me dan al anders tot een klacht verhoud.

Mindfulness, Deventer (2014)

Korte cursus waarbij aandacht voor gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties centraal staat. Door anders te reageren op signalen van het lichaam en geest wordt betere ontspanning mogelijk. D.m.v. bewegingsoefeningen, ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken werd ik mij bewuster en kon ik me meer ontspannen in het hier en nu. Ik laat me minder meeslepen door gevoelens en gedachten, maar kan ze beter vanaf een afstandje bekijken, neem ze niet direct voor waar aan en voel ik me evenwichtiger.

Zwangerschapsmassage, Dansage, Utrecht (2018)

Korte cursus waarbij de zwangere vrouw en haar behoeften centraal staan. Kwetsbare en mogelijk gevoelige plaatsen van het lichaam worden gemasseerd. De massage is in zijlig, waarbij de vrouw zo goed mogelijk ondersteund wordt. Een zachte, vloeiende massage die ik zelf, toen 18 weken zwanger, als zeer welkom en prettig heb ervaren.

Ervaringen

Ellen behandelt me altijd enorm vriendelijk, ze is aardig en begripvol en ook erg geinteresseerd in wat mensen bezighoudt en dwars zit. Zo heb ik haar ervaren tijdens haar massages en daardoor heb ik mij tijdens altijd in zeer deskundige haden gevoeld.

Jeroen, 40 jaar

In de afgelopen jaren ben ik door veel pijn, steeds verder van mijn lichaam af komen te staan. Ik kon en wilde mijn lijf niet meer voelen, omdat het altijd pijn deed.

Dit kwam tijdens de massage behoorlijk binnen. Mijn hoofd en lijf leken twee verschillende dingen te zijn, los van elkaar. Ineens besefte ik me, dat ik al die jaren mijn lichaam niet echt bewust heb gevoeld.

Anne, 28 jaar