9 maanden van fysieke veranderingen, zaken te regelen en beslissingen te nemen. Zwanger zijn doe je er niet even bij. Zorg daarom goed voor jezelf!

Je lichaam past zich aan en bereidt zich voor

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie, bijzondere tijd is aangebroken. Je kunt je gaan verheugen op de komst van een klein, kwetsbaar mensje dat volkomen afhankelijk van je is. Deze periode ben jij als zwangere vrouw ook iets kwetsbaarder dan anders. Je hele hormoonhuishouding ligt overhoop, waardoor je je misschien niet helemaal als jezelf voelt. Je merkt ook dat je lichaam veranderd; je borsten worden wellicht groter en gevoeliger, je krijgt misschien wel een dikker wordende bos haar en dan is daar het onvermijdelijke moment dat je broeken niet meer dicht kunnen. Misschien ben je het eerste trimester wel heel erg moe en veel misselijk, maar het kan zijn dat jij een van die gelukkige vrouwen bent die niet zo veel last heeft van deze kwaaltjes. Hoe dan ook, jouw lichaam past zich aan, zodat je kindje in je buik de zorg krijgt wat het nodig heeft. Ook bereid het zich alvast voor op de bevalling.

Klachten

Iedere vrouw zal tijdens de zwangerschap merken dat er grote veranderingen plaatsvinden in het lichaam. Sowieso is de groei van je buik natuurlijk onvermijdelijk naarmate je kindje gedurende de 9 maanden zich ontwikkelt en dit gaat niet ongemerkt aan je voorbij. Je baarmoeder zit met banden vast aan je bekken en groeit tijdens de zwangerschap met je kindje mee. Door de groei komt er druk op de banden te staan en rekken ze uit, wat soms een zeurende en soms stekende pijn kan veroorzaken. Dit kan je vooral voelen rondom het schaambot en kan doortrekken naar je onderrug. Daarbij worden de banden en gewrichten in het bekken onder invloed van hormonen ook weker, zodat je kindje tijdens de bevalling soepel door het bekken naar buiten kan.

Ook kan het zo zijn dat je borsten meer volume krijgen en zwaarder worden, waardoor je wat meer last van je nek en schouders kunt krijgen. Door de veranderende hormoonhuishouding, gewichtstoename, vasthouden van extra vocht en verandering van lichaamshouding, kunnen veel vrouwen ook last krijgen van de benen en de voeten.

Een ontspannen en blije mama

 Je lichaam doet ontzettend zijn best tijdens de zwangerschapsperiode om zo goed mogelijk voor jou en je kindje te zorgen. En natuurlijk wil je weer op jouw beurt goed voor lichaam zorgen. Gezond eten, beweging en ontspanning zal je lichaam ten goede komen.

Tijdens een zwangerschapsmassage is er alle aandacht voor jou en kun je even de boel de boel laten en je ontspannen. Door de diepere ontspanning  is het mogelijk om het contact met je kindje intenser te ervaren. Verharde spieren, die tijdens de zwangerschap extra hard moeten werken, krijgen de aandacht die ze nodig hebben. In deze tijd verdien jij die extra aandacht en ontspanning. Hoe ontspannener jij bent, hoe ontspannener je zwangerschap zal verlopen, wat je kindje ook weer ten goede komt.

De zwangerschapsmassage

Voorafgaand aan de zwangerschapsmassage is er even de ruimte om aan te geven hoe het met je gaat en hoe je de zwangerschap tot zo ver ervaart. Ik vind persoonlijke aandacht erg belangrijk en mocht je specifieke klachten ervaren, dan kan ik hier rekening mee houden en indien nodig de gevoelige plekken van jouw lichaam nog meer aandacht geven.

Omdat de meeste vrouwen het op een gegeven moment niet meer fijn vinden om op hun rug te liggen en buikig al helemaal onmogelijk is, wordt de massage in zijlig gegeven. Ik zorg er met kussens en handdoeken voor dat je lekker comfortabel ligt.

De massage bied ik aan vanaf het moment dat je 12 weken zwanger bent. In principe kan er tot aan de bevalling gemasseerd worden, tenzij er complicaties zijn

Geef jezelf of een andere mama een zwangerschapsmassage cadeau!

Gun jezelf of een andere mama ’to be’ even alle ontspanning die een zwangere vrouw nodig heeft. Je lichaam is zo hard aan het werk voor jou en je kindje, geef het een beetje steun en een zwangerschapsmassage cadeau!

Tarief

Zwangerschapsmassage á 60 minuten € 70,- 
                                             á 90 minuten € 95,-

Vaker genieten tijdens je zwangerschap? Meer momenten  voor jezelf om helemaal tot rust te komen ? Dat kan!
Met de 3-strippenkaart ben je verzekerd van 3 behandelingen en ben je ook nog eens voordeliger uit:

3 x zwangerschapsmassages á 60 minuten € 195,- (i.p.v. € 210,-)
                                                    á 90 minuten € 265,- (i.p.v. € 285,-)

Geef een zwangerschapsverwenpakket cadeau. Wil je iemand een zwangerschapsmassage cadeau geven of zelfs een rittenkaart? Dan krijg je een pakketje zoals in de afbeelding hier rechts: heerlijke thee en massageolie voor thuis. Gegarandeerd een succes! 

Zwangerschapsmassage cadeau

Massage cadeau doen?

Wil je een (deel van) een massage cadeau doen? Bekijk mijn cadeaubonnen en cadeaupakketjes voor een heerlijk cadeau!

Ervaringen

Pasgeleden heb ik wederom een heerlijke massage gehad van Ellen. Dit keer een zwangerschapsmassage. Even een bewust moment voor mijzelf en de kleine, die ook behoorlijk bewoog tijdens de ontspanning, haha!
Juist met mijn veranderende lichaam en de kleine kwaaltjes was het een verademing om zo te ontspannen. Je ligt op je zij, waar nodig helemaal ondersteund met kussens. Ellen geeft ook deze massage liefdevol en met aandacht. Een dikke aanrader dus!

Maaike, 30 jaar en 24 weken zwanger